Життя на повному газі: Проблеми, Мотивація та Колеса Життєвого Фургона

Яка твоя мотивація робити те, що ти робиш? А яка мотивація твого конкурента, супротивника? А що, якщо він працює в 2 рази більше? А що…? А якщо…? Безліч беззмістовних питань, які ставлять сучасні мотиватори і коучі по саморозвитку. Єдине, що спільне у вас з супротивником, тай взагалі, всіх людей об’єднує одне слово – ПРОБЛЕМА. Кожен з нас має певні проблеми і займається їхнім вирішенням. Уяви собі життя без проблем, суцільна скукота. Людині властиво приділяти весь свій час для того, щоб досягати нових вершин. (лише пролетаріат може жити без досягнень цілей, бо йому так ок) 

Тепер трохи більше про проблему. Насправді, проблема – це трохи глибше, ніж ми думаємо. Зараз наведу найпростіший приклад. Мені майже 20 років, багато моїх друзів мають автомобіль і я теж хочу. 

1. Зовнішня проблема: мені потрібна автівка. (звичайне людське бажання) 

2. Внутрішня проблема: я не хочу здаватися гіршим за моїх друзів, тому мені потрібен автомобіль. (так моє его буде задоволене.)

3. Філософська проблема: Я не хочу, щоб мене вигнали з мого оточення(стада), тому я повинен відповідати нормам і бути рівним з ними. (соціалізації людини)

*Проте як казав Камю: «Є тільки одна справді серйозна філософська проблема — проблема самогубства. Вирішити, варте чи не варте життя того, щоб жити, означає дати відповідь на основне питання філософії» (така собі маленька ремарочка)* Як бачиш проблема складається з 3 рівнів, які з кожним разом заглиблюються все більше в суть людини. До чого я все це веду, можеш запитати ти, любий читачу. А я тобі відповім, так ти можеш зрозуміти мотиви інших людей, чому за одними цілями вони рвуться, а для інших і пальці не готові скласти. Та найголовніше це те, що ти можеш зрозуміти власні бажання, чому саме так ти чиниш в одних ситуація, а в інших – зовсім іншим чином. Найголовніше, що є в цьому житті це ти. Тож дбай про себе, думай про себе і буде тобі щастя. 

БлагоДарю тобі.

P.S. Ера self-management завершується і вже розпочинається ера energy-management, але я вам цього не казав:)